Резервации

Бургас | Хотел Алба | Слънчев бряг

Hotel_Alba_Burgas_head_1.jpg

Бургас

Посетете един от най-добрите градове за живеене в България и по-голям черноморски пристан, то това е Бургас. Градът е на 36 км от хотел Алба и предлага много удобства и забавления на своите гости.

За паметници на културата в Бургас са обявени 264 сгради. По-голямата част от тях са разположени в близост до пешеходната зона на града. Най-старите сгради в Бургас са баните, построени от Сюлейман I (1520-1566), и манастирът „Света Анастасия“, който се намира на едноименния остров на 6 км навътре в морето.

В града и неговите околности има много музеи, храмове и останки от крепости.

Забележителна е Морската градина, която е любимо място за разходки. Тя е разположена на площ от 600 дка и в нея можете да видите паметници на културата като Пантеона на загиналите във войните, Морското казино и Летния театър.
В Летния театър от 1973 г. се провежда популярния конкурс „Бургас и морето”, на който могат да бъдат видени и чути най-популярните български изпълнители.

От 2008 година едно от най-забележителните музикални събития в Югоизточна Европа е фестивалът "Spirit of Burgas" – "Духът на Бургас". Той се провеждапрез втората седмица на август, а там могат да се видят най-големите световни звезди.
Всяка година от месец юли до средата на септември в Морската градина се провежда фестивал на пясъчните фигури, където ще видите изваяни фигури на морски същества, филмови герои, приказки, замъци и други. Някои от скулптурите са високи повече от 8 метра.

Сред природните забележителности в района са и четирите Бургаски езера. Те изграждат най-големия комплекс от крайморски езера, в който влизат Атанасовско, Поморийско, Мандренско и Бургаско езеро. Бургаското езеро е най-голямото естествено езеро в България с площ от 27.6 квадратни километра и дълбочина до 1.3 м. В него живеят много видове риба, а орнитолозите са преброили 254 вида птици.