Резервации

Несебър | Хотел Алба | Слънчев бряг

Hotel_Alba_Nesebar_head_1.jpg Hotel_Alba_Nesebar_head_2.jpg Hotel_Alba_Nesebar_head_3.jpg

Несебър

Древният град Месамбрия, наречен през късното средновековие Месемврия, а днес известен като Несебър, е бил населен още преди хилядолетия. Градът е благоденствал под управлението на древните гърци, римляните и българите. Но освен архитектурен, той е и археологически резерват, признат от ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Тук можете да разгледате Базиликата "Св. Богородица Елеуса", строена през 6-и век, Църквата "Св. София", известна като Старата Митрополия, която датира от V век и е добре запазен исторически паметник,  Византийските терми на Юстиниан I Велики, които макар и само отчасти запазени представляват един внушителен паметник от византийско време.

Можете и просто да се разходите в Стария Несебър и да разгледате дървените къщи от края на 18-ти и началото на 19-ти век. Те са най-многобройните и най-добре запазени паметници от българското Възраждане, чиято архитектура е израз на оригиналния гений на българския строител.

Ако сте ценители на добрата храна, можете да се отбиете в многобройните ресторантчета, където ще Ви посрещнат като скъп гост. Много от тях са и с изглед към морето.