Резервации

Варна | Хотел Алба | Слънчев бряг

Hotel_Alba_Varna_head_1.jpg

Варна

Разходете се до намиращата се на 94 км Варна, от мнозина наречена морската столица на България. Непременно посетете Делфинариума и се забавлявайте с неповторимите шоу демонстрации на красивите делфини, дошли у нас от Феста Делфинариум.

Дори да не сте любители на археологията със сигурност ще останете впечатлени от Римските терми във Варна. Те са много добре запазени останки на едни от най-големите антични бани на Балканския полуостров. Датират от края на II-ри или началото III-ти век след Хр., когато балканските провинции на Римската империя изживяват своя най-голям разцвет.

Друго забележително място, само на 18 км западно от Варна са Побитите камъни. Те са изключително рядък геоложки феномен не само за българските земи, но и за целия континент. Според геолозите това рядко природно образувание се е оформило по естествен начин преди 50 милиона години в епохата на еоцена, когато цялата югоизточна част на Европа била дъно на Световния океан. Живописният пейзаж, който ще се разкрие пред очите ви, истински напомня декор на научно популярен филм за отминалите времена на динозаврите или фантастична кинолента за светове на други планети.

Разбира се, във Варна има впечатляващи църкви, като Катедралният храм на Варненско-Преславския митрополит „Св. Успение Богородично”.

Във внушителната Варненска морска градина можете да видите освен Делфинариума, също така и Военно-морския музей, Летния театър, Зоопарка, Планетариума и Аквариума.